Szeretettel köszöntelek a Látástréning Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Látástréning Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Látástréning Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Látástréning Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Látástréning Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Látástréning Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Látástréning Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Látástréning Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog megelőzésével kapcsolatban a lutein és a zeaxantin szerepére derült fény.
A retina középső területén, a sárgafoltban vagy makulában találhatók a látóideg-végződések a legsűrűbben, így ez a terület teszi lehetővé az éleslátást. A sárgafoltot sárga festékanyag borítja, amely a lutein és a zeaxantin nevű karotinoidokból áll. A sárgafolt tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint.
Számos kutatás bebizonyította az elfogyasztott lutein mennyisége és a sárgafoltban található luteinmennyiség közötti kapcsolatot.
A lutein elsősorban leveles zöldségekben (lucerna, káposzta, spenót, brokkoli) található meg.
A leveles zöldségek fogyasztásához ajánlom a zöld turmixok készítését.
A zöld turmix egyik alapja a (bio) zöld levél, a másik összetevője pedig valamilyen édes gyümölcs. El tudod képzelni, hogy mennyi a variációs lehetőség.
Íme egy példa:
Hozzávalók:
1 marék friss spenót
1 alma
1 cikk
citrom
1 cm friss gyömbér (elhagyható)
2 pohár tiszta víz
A hozzávalókat összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, és már ihatjuk is.
A zöld turmixok nagyon táplálóak. A hozzávalókat a következő arányban kell összeturmixolni: kb. 40%-ban zöld levél (pl. spenót, sóska, kelkáposzta, saláta, mángold, zellerlevél) és 60%-ban érett gyümölcs (pl. alma, narancs, banán, őszibarack).
A 60:40%-os gyümölcs-zöld levél arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor a zöld levelek pikáns ízt kölcsönöznek neki. Aki megkóstolja a turmixokat, meglepődve fogja tapasztalni, hogyan lehet ilyen finom íze valaminek, ami ennyire zöld színű.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zöldség és gyümölcs: hogy jobban lássunk
Te is füvezel?!